Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw landelijk steunteam voor bedreigde lokale politici

  •  
25-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7513645170_9d19079fc1_z
Minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat een team in het leven roepen dat bedreigde lokale politici terzijde gaat staan. De ondersteuners zullen bestaan uit ervaren (oud-)politici. Liefst een derde van alle lokale bestuurders kreeg vorig jaar te maken met bedreigingen. Dat is iets meer dan in het jaar daarvoor.
Gisteren maakte de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb bekend dat hij na het toestaan van een PEGIDA-demonstratie doodsbedreigingen heeft ontvangen. Dit is niet de eerste keer dat hem zoiets overkomt. Een ander bekend voorbeeld is die van de Woerdense burgemeester Victor Molkenboer. Na een scherper beleid tegen drugsdealers in zijn gemeente werden er op de Hollandbaan teksten gespoten: ‘Molkenboer aftreden of dood’ en ‘Jullie gaan branden.’
Eerder vond dit jaar al een debat plaats in de Tweede Kamer, naar aanleiding van een reeks interviews in het Eindhovens Dagblad. Uit gesprekken die de krant voerde met Brabantse burgemeesters bleek dat (doods)bedreigingen aan het adres van gezagsdragers dagelijkse kost is geworden. ‘Het is bijna net zo vanzelfsprekend als het doorknippen van lintjes en bezoeken van diamanten echtparen,’ schrijft de krant.
Bronnen: NOS CC-foto: Sebastiaan ter Burg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.