Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw mini-land zoekt Nederlandse gastarbeiders

  •  
02-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sint_maarten_300.jpg

Volop banen bij zeven ministeries

Binnen het Koninkrijk der Nederlanden wordt een nieuw land gevormd, namelijk het in de Caraïbische Zee gelegen Sint Maarten. Er wonen in het nieuwe land 40.000 mensen. De totale oppervlakte bedraagt 34 vierkante kilometer.
Op een speciale website van Sint Maarten zijn de vacatures te vinden. Er worden juridsich adviseurs gezocht maar bijvoorbeeld ook een mondhygiënist. De arbeidsvoorwaarden voorzien onder meer in reiskostenvergoeding tussen Nederland en Sint Maarten “mits men gebruik maakt van de kortste en voordeligste route in de economy klasse”.
Het nieuwe land onstaat omdat de Antillen worden opgeheven. Curacao en Sint Maarten worden nieuwe landen, andere eilanden krijgen de status van bijzondere Nederlandse gemeente. 
RTEmagicC_sint_maarten_300.jpg
De Nederlandstalige Wikipedia weet als meest intererssant historisch feit te noemen dat de laatste aflevering van Bassie & Adriaan zich geheel op het eiland afspeelde.
Omdat de voertaal op Sint Maarten Engels is, bevat de Engelstalige Wikipedia-pagina nuttiger informatie.
cc-foto: Angie Vo

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.