Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw offensief tegen plofkip bij AH en Jumbo

  •  
31-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Kuiken300.jpg
Supermarkten houden zich niet aan gesloten akkoorden, vindt Wakker Dier
Albert Heijn en Jumbo nemen onvoldoende maatregelen tegen de plofkip, vindt Wakker Dier. Eerder gesloten akkoorden bleken een wassen neus. Daarom start de dierenwelzijnsorganisatie een nieuw offensief, zo meldt het AD woensdagochtend.
De supermarkten waren met Wakker Dier overeengekomen dat de kippen iets meer ruimte en iets meer tijd krijgen om te groeien, voordat ze geslacht worden. Daar is weinig van terecht gekomen volgens Wakker Dier. “We hebben de supermarkten een kans gegeven”, zegt Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier, die vindt dat de supers hier in 2013 niet mee wegkomen. “Ook de ‘nieuwe’ plofkip groeit supersnel en blijkt zeer vatbaar voor ziekten.”
Daarom is er vanaf donderdag een nieuwe tv-campagne. In de spotjes wordt klanten van Albert Heijn en Jumbo verteld dat de helft van de kippen kreupel was voordat ze werden geslacht en dat ze zijn volgepompt met antibiotica.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.