Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuw: wonen in een parkeergarage

  •  
09-07-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
scadpad_300.jpg
De auto lijkt op z'n retour, wat doen we met al die lege plekken? Tover ze om tot appartementen
Steeds meer mensen verlaten de voorsteden en trekken opnieuw naar de stad. Daar maken ze minder of helemaal geen gebruik meer van auto’s. Wat dan te doen met al die lege parkeergarages?
Lege parkeerplaatsen zijn een last voor de gemeenschap. Immers als de kostbare ruimte in de binnenstad op een andere manier werd gebruikt was er wel wat mee te verdienen. Dat probleem neemt toe in de Verenigde Staten, waar in steden een derde van de beschikbare ruimte gereserveerd is om te parkeren, maar ook in Nederland dreigen lege parkeerplaatsen een extra last te worden. Zo willen bijvoorbeeld  spiksplinternieuwe en miljoenen kostende parkeergarages in Rotterdam maar geen klanten trekken. Studenten van de Savannah College of Art and Design (SCAD) hebben zich gestort op de vraag of je parkeergarages makkelijk bewoonbaar kunt maken. De studenten hebben een methode ontworpen om een enkele parkeerplek te veranderen in een zogeheten micro-woning waar bij door toepassing vans lim ontwerp en techniek het maximum uit de beschikbare ruimte wordt gehaald. Zo kunnen de ramen met behulp van een iPad app veranderd worden in ondoorzichtige luiken en afvalwater wordt gerecycled. Het resultaat bestaat uit fraaie cabines, vooral geschikt voor studenten en andere bewoners die niet al teveel eisen stellen. Een unit, SCADpad genaamd, kost tussen de 40- en 60.000 dollar. Dat is in vergelijking met andere appartementen spotgoedkoop. En de plek mag dan een beetje vreemd zijn, je woont wel middenin de stad.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.