Laatste update 13:39
30

Nieuw-Zeeland gaat over tot lockdown na 4 nieuwe besmettingen Auckland

Premier Jacinda Ardern heeft bekendgemaakt dat er in Auckland, de grootste stad van het land, vier nieuwe besmettingsgevallen van het coronavirus zijn geconstateerd. De precieze bron van de besmetting is og niet vastgesteld en daarom wordt de stad uit voorzorg de komende drie dagen in lockdown geplaatst terwijl de bevolking massaal getest wordt.

Voor de rest van het land worden de beperkingen opgevoerd tot niveau 2. Ardern stelt dat de beslissing om voor Auckland de lockdown uit te roepen “niet licht is genomen.” Nieuw-Zeeland ‘vierde’ afgelopen zondag de 100e dag op rij zonder nieuwe besmettingen. Daar is nu een einde aan gekomen.

Ardern verklaarde dat alle besmettingen uit hetzelfde huishouden komen maar dat er veel meer plekken gevaar liepen door de uitbraak. Alle openbare gelegenheden, scholen, horeca en bedrijven moeten sluiten. De bevolking wordt opgeroepen thuis te blijven. “We vallen terug op onze strategie van hard en snel ingrijpen,” aldus de premier die daarmee eerder veel succes heeft geboekt.

Niveau 2 betekent onder meer handen wassen, afstand houden, maskers dragen waar dat niet mogelijk is en thuisblijven bij verschijnselen. Ardern vroeg de bevolking moed te houden en mee te werken. Ze deed ook een oproep om niet te gaan hamsteren maar die had naar verluidt weinig effect omdat er een stormloop op supermarkten plaatsvond.

Geef een reactie

Laatste reacties (30)