2

Nieuwe app brengt al het duurzaam-nieuws bij elkaar

Duurzaam Journaal dinsdag gelanceerd in de Balie in Amsterdam

Al het nieuws over duurzaamheid en andere groene onderwerpen op een plek. Dat kan met het Duurzaam Journaal, een applicatie voor de mobiele telefoon die dinsdag wordt gelanceerd door de mediabedrijven OneWorld, De Nieuwe Pers en De Betere Wereld. Met de gratis app willen de initiatiefnemers duurzaam nieuws onder de aandacht brengen van een groter en nieuw publiek.

Op De Betere Wereld presenteren de drie mediabedrijven hun nieuwe kindje. Hans Ariëns, hoofdredacteur OneWorld

Aan een duurzame wereld kan iedereen bijdragen, vinden we bij OneWorld. Samen met DNP en De Betere Wereld kunnen we nog meer mensen daarvoor enthousiast maken én aan mediavernieuwing doen op een duurzame manier. We zijn trots op het Duurzaam Journaal.” 

Almar Fernhout, directeur/oprichter De Betere Wereld:

“Op ieder duurzaam platform doet iedereen zijn ding. Wil je daar als derde partij iets mee, moet je vaak betalen. Hoe leuk is het als we de krachten bundelen en een selectie van dit nieuws kosteloos plaatsen? Wij activeren graag ons netwerk mee te doen en zo duurzaam nieuws onder één paraplu aan te bieden.

Jan Jaap Heij, uitgever van De Nieuwe Pers:

Samen gaan we voor een platform dat journalisten nieuwe mogelijkheden en kansen biedt. We vinden het belangrijk dat we door media-innovatie en -ondernemerschap bij kunnen dragen aan een duurzame samenleving. Met plezier hebben we onze expertise en technologie ter beschikking gesteld van Duurzaam Journaal.

Lancering tijdens OneWorld Live
Behalve de drie initiatiefnemers leveren partners als Urgenda, de 1%CLUB, De Optimist en Duurzaam Nieuws en andere bronnen het nieuws voor het Duurzaam Journaal. Op dinsdag 11 juni lanceert Marjan Minnesma, directeur van Urgenda de Duurzaam Journaal-app tijdens de talkshow OneWorld Live! in de Balie in Amsterdam.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)