Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nieuwe bankregels versoepeld onder druk van banken'

  •  
25-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
Flickr_Banken_Dystopos300.jpg
Banken beweren dat nieuwe regels 5 biljoen zouden kosten, die, hoe kan het ook anders, op de klant zouden moeten worden verhaald
De voorstellen voor nieuwe regels die de risico’s in de financiële sector moeten beperken, worden onder druk van de banken afgezwakt. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag op basis van een rapport dat het Basels Comité opstelde voor de G20-top, dit weekeinde in Toronto.
Het Europese samenwerkingsverband dat de strengere regulering van het bankwezen voorbereidt, deed een halfjaar geleden onder meer voorstellen om zwaardere eisen te stellen aan de financiële buffers die banken moeten aanhouden om zich te beschermen tegen een nieuwe crisis. Dit leidde tot veel kritiek van de banken, die waarschuwden voor lagere winsten, hogere kosten en het verlies van werkgelegenheid. Dat meldt het Parool vrijdag.
Onder druk van de bankensector is volgens de Britse krant nu een deel van de regels versoepeld. Volgens de banken wordt hiermee voorkomen dat de kosten voor hun klanten sterk oplopen. Volgens sommige bankiers zouden de regels, in hun oorspronkelijke opstelling, de banken  hebben opgezadeld met 5 biljoen euro aan extra kosten.
Foto: Flickr CC Dystopos

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.