15

Nieuwe EasyJet-baas levert vrijwillig loon in als signaal om loonkloof

De nieuwe EasyJet-baas, Johan Lundgren, levert vrijwillig een deel van zijn salaris in, om zo een signaal te geven over de loonkloof binnen het bedrijf. Zijn salaris wordt verlaagd van 740.000 pond naar 706.000 pond. Dat bedrag verdiende zijn voorganger Carolyn McCall aan het einde van haar carrière bij EasyJet. Lundgren zegt in een verklaring:

Bij EasyJet zijn we absoluut toegewijd aan gelijke beloning en gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Ik wil dat dit op iedereen van toepassing is bij EasyJet en mijn persoonlijke betrokkenheid tonen. Ik heb het bestuur gevraagd mijn beloning te verlagen naar die van Carolyn’s, toen ze nog bij EasyJet was.

Behalve als man persoonlijk en actief een rol spelen hierin, heeft EasyJet ook een aantal quota opgesteld. Wereldwijd is slechts 4 procent van de commerciële piloten vrouw. EasyJet wil dat in 2020 van alle piloten een vijfde vrouw is. Dat was in 2015 slechts 6% en is nu 13%. EasyJet is dus op de goede weg, door zelf actief vrouwelijke piloten te rekruteren.

Lundgrens voorganger, Carolyn McCall heeft een overstap gemaakt naar ITV, alwaar ze een salarissprong gemaakt heeft naar 900.000 pond. Saillant is dat ze daarmee ruim 41.000 pond minder verdient dan haar voorganger. Ook in haar pensioen is gesneden: kreeg haar mannelijke voorganger nog 25% van zijn salaris, voor haar is dat slechts 15%.

The Guardian: New easyJet boss takes salary cut as airline reveals gender pay gap

cc-foto: Transport Pixels

Geef een reactie

Laatste reacties (15)