Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe editie Live Earth aangekondigd

  •  
21-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gore_pharell
Al Gore en Pharrell Williams slaan de handen ineen
Al Gore kondigde vandaag in Davos samen met zanger Pharrell Williams Live Earth 2015 aan. Met concerten op zeven continenten, inclusief Antarctica, wordt op 18 juni wereldwijd aandacht gevraagd voor de opwarming van de aarde. Ze hopen daarmee ‘het grootste bewustwordingsevenement ooit’ te organiseren.
Pharrell Williams, bekend van de hit Happy , zal zich als ‘creative director’ ontfermen over de organisatie van het muzikale deel van het evenement. Hij voert al langer actie tegen klimaatverandering en bracht in 2007 samen met Madonna het nummer Hey You uit, waarvan een deel van de opbrengst naar een klimaatcampagne ging.
In 2007 vond de eerste editie van Live Earth plaats met 150 optredens op elf plekken op de wereld. Toen behoorden onder andere Madonna, de Black Eyed Peas en de Foo fighters tot de hoofdacts. Het speculeren over wie deze keer van de partij zal zijn, is inmiddels begonnen. Wie willen jullie er horen?

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.