Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Macron presenteert kieslijst met evenveel mannen als vrouwen

  •  
11-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
FRANCE PRESIDENTIAL ELECTIONS

© 2017-04-23 22:16:24 epa05924539 French presidential election candidate for the 'En Marche!' (Onwards!) political movement, Emmanuel Macron (R) celebrates with his wife Brigitte Trogneux (L) a

De nieuwe president van Frankrijk, Emmanuel Macron, maakt zich op voor de parlementsverkiezingen in het land. Zijn beweging, En Marche, maakte donderdag de kandidatenlijst bekend. Eerder werd al bekend dat op die lijst voor nu geen plek was voor oud-minister-president Manuel Valls. Deze had zich op het laatste moment beschikbaar gesteld.
De lijst bestaat uit in totaal 428 kandidaten. 200 van hen heeft – zoals Macron eerder aankondigde – geen politieke ervaring. Ander opvallend detail: de helft van de kandidaten is vrouw. Doel van deze aanpak is het ‘heroprichten’ van de Franse politiek door drastisch te breken met reeds bestaande structuren, door de burger weer centraal te stellen. De jongste kandidaat is 24 jaar oud, de oudste is 72. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 46 jaar.
Macrons presidentschap begint officieel aanstaande zondag wanneer hij de vaandel overneemt van François Hollande.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.