Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe geweldsspiraal in Oekraïne

  •  
03-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Oekraine_300.jpeg
Vermoedelijk 15 doden bij gevechten tussen regeringstroepen en opstandelingen
In Oost-Oekraïne, rondom het stadje Marinka, wordt hevig gevochten. Volgens de rebellen zijn er bij de gevechten minimaal vijftien soldaten en burgers gedood
Woensdagmiddag meldde het Oekraïense leger dat de separatisten een nieuw offensief zouden zijn begonnen en daarbij zouden tanks, artillerie en een forse legermacht zijn ingezet. Het offensief zou gestart zijn bij de kleine stad Marinka, een stad gevestigd ten westen van Donetsk. In eerste instantie ontkenden de rebellen een aanval te hebben ingezet. Een woordvoerder van de rebellen sprak volgens persbureau AP over ‘Oekraïense soldaten die hun posities vrijwillig verlieten’. Naast de doden zouden er ook 60 gewonden zijn gevallen, aldus de separatisten.  Sinds het sluiten van een vredesbestand in de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn er al meerdere meldingen geweest van overtredingen van dit akkoord. Maar die waren niet zo hevig als de meest recente melding van woensdag, aldus NRC-buitenlandredacteur Renée Postma.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.