2

Nieuwe infecties Nieuw-Zeeland na compassie met Britse reizigers

Na ruim drieënhalve week zijn er in Nieuw-Zeeland voor het eerst weer besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het gaat om twee Britse vrouwen die het land bezochten om langs te gaan bij een ouder die op sterven ligt. Dat meldt The Guardian.

Vanwege de droevige familieomstandigheden hoefden de Britten minder lang in quarantaine te blijven dan andere bezoekers uit het buitenland. Op dit moment mogen alleen Nieuw-Zeelanders, familieleden van Nieuw-Zeelanders en mensen met vitale beroepen het land in. Zij moeten allemaal twee weken in isolatie in een hotel.

Volgens de Nieuw-Zeelandse autoriteiten hebben de vrouwen, die een tocht van 650 kilometer door het land maakten, geen anderen in gevaar gebracht. Wel heeft Nieuw-Zeeland besloten om voorlopig geen uitzondering meer te maken op de quarantaineregels.

Het land heeft in vergelijking met veel andere plaatsen weinig te lijden gehad onder de pandemie. Bij 1.150 Nieuw-Zeelanders werd een besmetting vastgesteld, 22 mensen overleden aan Covid-19. Die verhoudingsgewijs gunstige cijfers zijn vermoedelijk voor een groot deel te danken aan een snelle en strenge lockdown.

cc-foto: David Mark

Geef een reactie

Laatste reacties (2)