74

Nieuwe moslimpartij Nida haalt fel uit naar Rotterdamse PvdA

Lijsttrekker Rotterdamse moslimpartij Nida beschuldigt Rotterdamse PvdA van rechts beleid in felle discussie in Pauw en Witteman

De politiek van de PvdA wordt steeds rechtser. En terwijl de partij zegt er voor iedereen te zijn, laat ze juist mensen zoals de arbeiders in de kou staan. Het was een van de punten van kritiek die Nourdin el Ouali van de nieuwe moslimpartij Nida woensdagavond uitte in Pauw en Witteman in een pittig debat met de partijleider van de Rotterdamse PvdA, Hamit Karakus.

Volgens Nourdin El Ouali verdeelt de PvdA Rotterdammers teveel in groepen waardoor er juist mensen buiten de boot vallen. Zelf spreekt hij liever van ‘broers en zussen’.

Ook uitte El Ouali felle kritiek op de Rotterdamse PvdA vanwege haar keuze voor etnisch registreren in de stad. Volgens Karakus, een voorstander van etnische registratie, is die etnische registratie vooral bedoeld om mensen met een achterstand te helpen. Nourdin zag het meer als een typische Leefbaar Rotterdam-maatregel. Leefbaar Rotterdam is de andere grootste partij van de havenstad.

Karakus van de PvdA, noemde El Ouali’s partij Nida een splinterpartij die niet genoeg op bijvoorbeeld werkgelegenheid inzette en probeerde een paar keer achter elkaar te benadrukken dat de PvdA echt de grootste partij moest worden in Rotterdam en dat de strijd zou gaan tussen de PvdA en Leefbaar Rotterdam.

Nourdin El Ouali concludeerde dat de PvdA steeds rechtser is geworden en dat dat geen gunstige ontwikkeling is. Kijk het fragment hier terug:

Geef een reactie

Laatste reacties (74)