3

&… Nieuwe sprong voor de mensheid: Angry Birds in Space

Kranten sterven, milieu bloeit ... Geen opvang? Kinderen mee naar het werk ... J.K. Rowling geeft fortuin weg ... Zembla scoort in Vlaanderen ... Feestje met miljoen invites ... 

Ander nieuws van vandaag


– Dode bomen versus levende bomen. De krantensector is de snelst krimpende bedrijfstak in de Verenigde Staten. De snelst groeiende tak is die van Milieu en Hergebruik. (Atlantic)

– Een volksvertegenwoordiger in Ohio heeft een wet voorgesteld die medisch onderzoek verplicht stelt voor mannen die Viagra willen slikken. Ook moet de partner een schriftelijke verklaring afleggen dat de man echt impotent is. Het curieuze voorstel van de Democraat is een reactie op allerlei Republikeinse maatregelen om de geboortebeperking en het recht op abortus aan banden te leggen. Die maatregelen zijn louter tegen vrouwen gericht. (Addicting Info)

– Burgers in China en Iran hebben in toenemende mate last van censuur op internet, signaleert Reporters Zonder Grenzen. De organisatie, die zich inzet voor persvrijheid, heeft vandaag een lijst uitgebracht met ‘Vijanden van het internet’. Daarop staan twaalf landen, waaronder China en Iran. (Volkskrant)

– De ijslaag die het grootste deel van Groenland bedekt, is nog gevoeliger voor de opwarming van de aarde dan tot nu toe gedacht. (Trouw)

– Van een vegetarisch dieet word je gelukkiger en minder gestresst. (Huffington Post)

– Een Israëlisch project stelt moeders in staat hun kinderen mee naar hun werk te nemen. (Haaretz)

– De druk op de wereldwijde watervoorziening neemt de komende decennia fors toe, waarschuwt een vandaag gepubliceerd VN-rapport. Een beter watermanagement, efficiëntere landbouw en een grote inspanning om vervuiling tegen te gaan zijn hard nodig om tekorten aan schoon water het hoofd te bieden, aldus het rapport. (Volkskrant)

– Harry Potter-bedenkster J.K. Rowling is dankzij haar vrijgevige inslag verdwenen uit de lijst van miljardairs die zakenblad Forbes jaarlijks opstelt. Was ze daarin vorig jaar nog goed voor een geschat vermogen van 1 miljard dollar, in de onlangs gepresenteerde lijst komt de schrijfster niet meer voor. (AD)

– Vlaanderen keek ook naar Zembla: Consumentenorganisatie Test-Aankoop stelt voor om de houdbaarheidsdatum op een flink aantal producten – die niet zo snel bederven – te schrappen. (De Standaard)

– Een geroyeerd deelraadslid van de SP in Amsterdam geeft zijn zetel niet terug. De partij had hem gevraagd terug te treden omdat hij betrokken raakte bij een vechtpartij in een buurtcentrum, maar daar geeft hij geen gehoor aan, meldt de SP zondag. (Metro)

– El Salvador heeft bij de parlementsverkiezingen van gisteren een ruk naar rechts gemaakt. De conservatieve Alianza Republicana Nacionalista (ARENA) lijkt na telling van ongeveer twee derde van de stemmen de grootste partij te worden in het Midden-Amerikaanse land. (Trouw)

– Een tweet van een tiener uit het Canadese Calgary is bijna een miljoen keer geretweet. Het gaat om een uitnodiging voor een feestje in de stijl van de film Project X. Uit voorzorg – en tot opluchting van ouders en politie – is het feestje nu naar een geheime locatie verplaatst (De Morgen)

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)