105

Nieuwe vicepresident Pence uitgejouwd bij musical

De nieuwe Amerikaanse vicepresident Mike Pence bezocht in New York de veelgeprezen hiphop-musical Hamilton, maar dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Zodra het publiek doorhad dat Pence in het publiek zat, werd hij door een deel van hen uitgejouwd.

Dat gebeurde niet alleen op het moment dat Pence op weg was naar zijn plek. Gedurende de avond moest de show meerdere malen worden gepauzeerd, omdat het publiek de onvrede met de aanstaande vicepresident luid kenbaar maakte. Velen vonden dat Pence, die onder meer voorstander is van therapie om homoseksualiteit te “genezen”, niets te zoeken had bij de musical die een toonbeeld is van diversiteit.

Toen aan het eind van de musical Pence aanstalten maakte te vertrekken, vroeg acteur Brandon Dixon hem nog even te blijven, omdat de cast een boodschap voor hem had. Ook vroeg Dixon het publiek te stoppen met joelen, ‘want dit is een boodschap van liefde’.

‘Mike Pence, u bent hier van harte welkom. Wij belichamen de diversiteit in Amerika die gealarmeerd en angstig is dat uw nieuwe regering ons, onze planeet, onze kinderen en onze ouders niet beschermt.

Dat u niet voor ons en onze rechten opkomt. Wij hopen dat deze voorstelling u heeft geïnspireerd om onze Amerikaanse waarden na te leven en om namens ons allemaal aan het werk te gaan.

Wij bedanken u voor het bijwonen van dit fantastische Amerikaanse verhaal, vertolkt door een diverse groep mannen en vrouwen met verschillende huidskleuren, afkomsten en geaardheden.’

Geef een reactie

Laatste reacties (105)