Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nieuwe zomerhit: Powernap in het park

  •  
25-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
powernap_2_300.jpg
Wie 30 minuten een dutje doet, is daarna veel productiever
De zomer bezorgt de mens altijd minder slaap met de lange dagen en het mooie weer. Wie de volgende dag knikkebollend achter zijn bureau zit vanwege te weinig slaap kan beter even een powernap doen dan zinloos naar zijn beeldscherm blijven staren. Zo bewijzen Mitchell Moffit en Gregory Brown van ASAP Science met deze animatie die wetenschappelijk bewezen is. Zo heb je gelijk een excuus om met dit mooie weer toch even een half uurtje in het park te gaan liggen.
In de eerste twee slaapfases die samen 10 tot 30 minuten duren, ontspant het lichaam en verwerken de hersenen alle indrukken van de dag. Na een kort dutje ben je dan veel productiever, kun je dingen veel beter onthouden, werken je cognitieve functies beter en ben je veel creatiever.
cc-foto: CatalinaMarr
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.