Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nieuwe zorgwet: te absurd voor woorden'

  •  
15-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rolstoel.jpeg
Vrouw (97) verliest haar persoonsgebonden budget en verzorging aan huis
Een hoogbejaarde vrouw van 97 moest haar verpleegster, die haar al jaren trouw verzorgde, ontslaan omdat zij haar niet langer kon betalen.
Op Twitter verscheen een artikel van Limburgs Dagblad columnist Gerard Kessels waarin hij vertelt over een hoogbejaarde vrouw die, doordat haar gemeente besloot dat zij geen persoonsgebonden budget meer nodig had, haar verzorging aan huis niet langer kon betalen. Dit ondanks het feit dat de vrouw reuma heeft en aan een rolstoel gekluisterd is. Het is niet duidelijk of de verzorging, die nu is weggevallen, opgevangen is door mantelzorg of hulp van derden. De gemeente heeft de vrouw in ruil voor haar pgb opgezadeld met ‘keukentafelgesprekken’ en ‘verbeterdoelen’, aldus Kessels. Ondertussen voelen zowel de hoogbejaarde vrouw als haar dochter zich ontredderd. Gemeente De gemeente heeft in een reactie laten weten dat ouderen die werken aan hun verbeterdoelen en daar extra hulp bij kunnen gebruiken, begeleiding kunnen krijgen.  Zie hier het volledige artikel , v erschenen in De Limburger op 12 mei 2015. 
CC foto: AndreasS

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.