Laatste update 18:42
53

Nigel Farage te kijk gezet in Europarlement: ‘Hij liegt’

Voormalig UKIP-leider en boegbeeld van de Brexit-beweging Nigel Farage is woensdagmiddag in het Europees Parlement (EP) flink te kijk gezet door een mede-Parlementslid. Farage sprak het Parlement lovend toe over Trump en hoe volgens hem het EP hypocriet is dat ze de Amerikaanse president bekritiseren voor diens nationalistische koers, toen naast hem een bordje werd opgehouden waarop stond: ‘Hij liegt tegen jullie’.

Maker van het bordje was Seb Dance, Parlementslid namens de Britse Labour-partij, lichtte na afloop zijn beweegredenen toe:

‘Ik was gefrustreerd door mijn gebrek aan mogelijkheden om tegen het populistische, nationalistische gal van Farage in te gaan. Als leider van de EFDD-coalitie krijgt hij volgens de regels drie minuten spreektijd waarin niemand mag interrumperen. Trump, Farage, Wilders, LePen – allemaal houden ze de mensen valse vooruitzichten voor. Ze beweren dat het opbreken van de EU in concurrerende, nationalistische enclaves de oplossing is voor alle problemen. Het is tijd dat we stoppen met genuanceerde antwoorden en gewoon zeggen wat het is: liegen.’

UKIP-Parlementslid Bill Etheridge heeft inmiddels een formele klacht ingediend bij Parlementsvoorzitter Antonio Tajani. Hij neemt het de voorzitter kwalijk dat Dance na het incident niet uit de zaal is verwijderd zoals volgens Etheridge volgens de officiële regels had moeten gebeuren.

Dance: ‘Ik ben verrast dat UKIP plotseling volgens de regels wil spelen. Ik nam een risico en ik accepteer de gevolgen. Wat die zijn is aan het Parlement.’

Bron: Business Insider

Geef een reactie

Laatste reacties (53)