Laatste update 17:18
65

Nigel Farage opent heksenjacht op weduwnaar Jo Cox

Nigel Farage, de ultrarechtse Britse politicus die tijdens de Brexit-campagne geen propagandamiddel schuwde om het Britse volk angst aan te jagen, lijkt een nieuw dieptepunt te hebben aangeboord. Farage was een van de eersten om gretig de schuld voor de aanslag in Berlijn in de schoenen van de Duitse Bondskanselier te schuiven en te twitteren:

“Verschrikkelijk nieuws uit Berlijn maar geen verrassing. Gebeurtenissen als deze zullen Merkel’s erfgoed zijn.”

Farage werd even later op zijn nummer gezet door de weduwnaar van Labour-politica Jo Cox, die in juni door een extreemrechtse terrorist werd vermoord. Brendan Cox waarschuwde Farage dat hij zich op glad ijs begaf, door politici de schuld te geven van de daden van extremisten:

Je zou hopen dat Farage daarna wijselijk zijn mond zou houden, maar niets is minder waar. In een programma van LBC Radio beschulde hij Brendan Cox er vervolgens van om zelf extremisme te steunen. De stichting ‘Hope Not Hate’, waarvoor Brendan Cox zich na de dood van zijn vrouw inzette om extremisme van alle gezindten te bestrijden, zou volgens Farage ‘gewelddadige en ondemocratische middelen’ nastreven.

Collega’s van de vermoorde politica reageren geschokt op het feit dat Farage niet schuwt om zonder ook maar een greintje bewijs een heksenjacht te ontketenen op iemand die nota bene zijn eigen vrouw verloor aan extremisme.

Geef een reactie

Laatste reacties (65)