Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nigel Farage, Pinokkio van de eeuw

  •  
26-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
farageflickr
Nigel Farage staat op zijn zachtst gezegd niet bekend om zijn feitelijke voorstelling van zaken, maar gedurende de Brexit-campagne maakte hij het wel erg bont. Niet alleen poseerde hij trots voor de meest smakeloze poster van de gehele campagne (die aan beide zijden toch al niet uitblonk in nuance en deftigheid), maar daarnaast loog hij het Britse volk glashard voor over miljoenen die na een Brexit naar de gezondheidszorg zouden gaan, oftewel naar de National Health Service (NHS).
Slechts enkele uren nadat de winst van het ‘Leave’-kamp bekend werd, distantieerde Farage zich al van de belofte dat de 350 miljoen pond die wekelijks aan Europa wordt afgedragen nu naar de NHS zou gaan. Niet alleen zei hij ‘niets te kunnen beloven’ maar daarnaast deed hij net alsof hij die uitspraken nooit had gedaan:
Politiek in zijn meest wanstaltige vorm. https://t.co/C8XOOKP7Gf
— Nico Dijkshoorn (@dijkshoorn) June 24, 2016
Uit beelden van zijn optreden bij BBC Question Time – op 9 juni – blijkt echter dat hij niet alleen zelf gezegd heeft dat het bedrag zelfs nog hoger was, maar ook dat dat geld naar scholen, ziekenhuizen en artsen zou moeten gaan:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.