Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nigel Farage verdedigt 'pussygrabbing' van Trump

  •  
02-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In een verkiezingsdebat heeft Brexit-leider Nigel Farage de uitspraken over het toepassen van seksueel geweld door Donald Trump verdedigd. Trump schepte er tijdens een in 2005 opgenomen gesprek over op dat hij vrouwen “gewoon bij hun kutje pakte” en dat hij daarmee wegkwam omdat hij een beroemdheid is.
Farage verklaarde de uitspraak niet te steunen maar leek die te vergoelijken met de constatering dat “mannen soms vreselijke dingen zeggen” en dat het iets was wat iedereen gezegd zou kunnen hebben “na een avondje stappen”. Die toevoeging is opmerkelijk omdat Trump geheelonthouder is.
Jo Swinson, leider van de LibDems (liberaal-democraten) stak haar verontwaardiging niet onder stoelen of banken. “Is dat wat jij doet na een avond stappen?” Farage probeerde de kritiek af te slaan met een jij-bak: “Ik weet zeker dat jij een zuiver leven leidt en nog nooit ergens iets over verkeerds hebt gezegd waar dan ook.” Hij verweet haar vervolgens anti-Amerikanisme.
Voor de liefhebbers hier het hele debat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.