Laatste update 10 januari 2016, 18:58
21

Nigel Farage verzint aanslag

Volgens Franse politie en garage heeft niemand het ooit gehad over sabotage

Volgens Nigel Farage, leider van de Britse anti-Europapartij UKIP, hebben de Franse politie en een monteur hem laten weten dat zijn auto in de buurt van het Franse Duinkerke was gesaboteerd. Diezelfde politie en monteur weten echter van niets.

Afgelopen zondag zei Farage tegen de Mail on Sunday dat hij het slachtoffer was van een gerichte aanslag op zijn leven. Dat zou eind oktober gebeurd zijn, toen hij vanuit Brussel met de auto op weg naar huis was. Tijdens de rit kwam een van zijn wielen los te zitten, waardoor Farage de macht over het stuur verloor.

Farage zegt dat alle schroeven van het wiel waren losgedraaid en dat zowel de Franse politie en een automonteur bevestigden dat er opzet in het spel was. ‘De Franse politie heeft het onderzocht en vertelde me dat het kan gebeuren dat er soms een bout los kan zitten, maar nooit allemaal tegelijk.’ De monteur zou tegen Farage hebben gezegd dat hij het slachtoffer was ‘van een kwaadaardige daad’.

De Franse politie zou op verzoek van Farage geen verder onderzoek hebben ingesteld, omdat hij er geen ‘gedoe’ van wilde maken. Pas nadat de Mail on Sunday het gebeuren ontdekte, besloot hij het hele verhaal uit de doeken te doen.

De Franse krant Libération besloot in eigen land uit te zoeken wat er nu precies is gebeurd en nam contact op met zowel de monteur als de politie. Volgens de monteur is er met Farage alleen met handen en voeten gesproken, omdat beiden elkaars taal niet machtig zijn. Volgens hem was de bout gewoon slecht bevestigd in een andere garage. ‘Hij heeft ons alle bouten zien vastdraaien, maar we hebben nooit gezegd dat er iets kwaadaardigs aan de hand was.’

Ook de politie heeft niks gemerkt, dat bevestigt de openbare aanklager van Duinkerke: ‘De politie had geen enkele aanleiding om sabotage te vermoeden, anders zouden ze wettelijk verplicht zijn geweest een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Als er geen onderzoek is, dan is dat niet omdat Farage dat niet wilde, maar omdat er niets aan de hand was.’

Geef een reactie

Laatste reacties (21)