5

Nintendo weert virtuele homo’s

Relaties aangaan in nieuw simulatiespel Tomodachi Life tussen stelletjes van hetzelfde geslacht is niet mogelijk

Homo’s en lesbiennes zijn niet welkom in de virtuele wereld van Nintendo. In het nieuwe computerspel Tomodachi Life, waar alles draait om het creëren van een online personage, mogen stellen van hetzelfde geslacht niet trouwen.

In het computerspel voor de Nintendo Wii zitten alle virtuele spelers, zogeheten Mii’s, op een eiland. Op dat eiland kunnen ze van alles doen. Van spelletjes doen tot daten. Van verloven tot trouwen. De sociale interactie staat centraal, maar een homoseksuele relaties zijn taboe.

En dat zorgt voor veel opwinding onder de Nintendo-fans, waaronder Tye Marini. Deze spelletjesfanaat is erg teleurgesteld dat hij in het nieuwe Nintendo-spel niet als man kan daten met een mannelijke Mii. Tegen persbureau AP legt Marini uit waarom het niet aangaan van homoseksuele relaties bij dit spel erger is dan bij andere spellen. Relaties zijn namelijk een groot onderdeel van het spel. Bij andere simulatiespellen zoals The Sims is homoseksualiteit geen probleem.

Het is bij dit spel de bedoeling dat je personage lijkt op jezelf in het echte leven. Je importeert je gepersonaliseerde Mii in het spel. Die geef je een naam, een karakter, een stem. Maar twee Mii-mannetjes kunnen in het spel simpelweg niet verliefd worden.

Marini startte een protestactie (zie bovenstaande video), maar Nintendo geeft niet toe:

Nintendo wilde nooit een maatschappelijk commentaar leveren met Tomodachi Life. De relatiemogelijkheden in het spel representeren een speelse wereld, maar zijn niet bedoeld als simulatie van de echte wereld. We hopen dat onze fans begrijpen dat Tomodachi Life bedoeld is als een beetje rare en eigenzinnige game, en dat we absoluut geen commentaar op de maatschappij willen leveren.

Nintendo verkocht al bijna twee miljoen spellen in Japan en op 6 juni brengt de spelletjesgigant het spel uit in Europa en de VS.

cc-foto: still uit fragment Tye Marini
NOS: Geen homo’s en lesbo’s in game Nintendo

Geef een reactie

Laatste reacties (5)