Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Niqababe Vlaamse Opera wekt verontwaardiging

  •  
28-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
niqa_300_01.jpg
'Beeld halve boerka en slipje is ronduit beledigend'
De Vlaamse Moslimexecutive is niet blij met een reclamespotje van de Vlaamse Opera op de VRT-televisie. De clip is bedoeld om publiek te trekken naar Mozart’s opera Die Entführung aus dem Serail. In het spotje wordt de draak gestoken met woestijnterroristen en is een niqababe te zien met slipje aan.
De Standaard schrijft:
‘Zo’n spotje kwetst’, zegt Mohammed Achaibi, woordvoerder van de Moslimexecutieve. ‘Dat beeld van die vrouw in een halve boerka en een slipje is voor een gelovige moslim ronduit beledigend. Voorts worden moslims weer op één hoop gegooid en vereenzelvigd met terrorisme. Dat creëert een sfeertje dat niet prettig is. Wat wil men hiermee bereiken? Ik ben voor de vrije meningsuiting, maar van dit spotje zie ik echt het nut en de humor niet in.’
De Moslimexecutive is een gekozen raad van vertegenwoordigers van moslims in België. De opera handelt overigens over een ontvoering in de woestijn.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.