Laatste update 22 juni 2018, 10:15
202

Niqabverbod zal in Amsterdam niet worden gehandhaafd

Tijdens een paneldiscussie over moslimhaat in Amsterdam hebben de lokale fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, DENK en BIJ1 laten weten geen prioriteit te geven aan het handhaven van het landelijke niqabverbod. Dit schrijft Republiek Allochtonië. Hiermee is een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad tegen handhaving.

Ewoud Butter van Republiek Allochtonië schrijft:

‘Na afloop van de discussie sloten ook de andere aanwezige politici (Simion Blom, raadslid namens GroenLinks, Mourad Taimounti, fractievoorzitter van DENK en Anja Meulenbelt namens BIJ1) zich hierbij aan. “Onze politie moet stoppen met etnisch profileren. En daar past dit perfect in. Dus zeker niet handhaven”, liet Mourad Taimounti (DENK) weten. Simion Blom: “Het risico op zo’n verbod is dat het etnisch profileren in de hand kan werken. Dat weten we nu al. Als mensen er bovendien voor kiezen een niqab te dragen en dat bij hun manier van leven vinden passen, dan heeft de overheid zich er niet mee te bemoeien. Laat deze Nederlanders met rust.’

Bij gelegenheid presenteerde het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie en Moskee Alert ook nog een manifest tegen moslimhaat en discriminatie van moslims.

Cc-foto: Acwozhere

Geef een reactie

Laatste reacties (202)