Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nivelleren: Geen feestje, maar een meesterzet

  •  
10-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-GuusjeTerHorst300_01.jpg
Guusje ter Horst: Niet nivelleren is wat de PvdA betreft geen optie
De stemming zit er goed in bij de Partij van de Arbeid. Eerder noemde partijvoorzitter Hans Spekman nivelleren al een ‘feestje’. Nu bestempelt voormalig PvdA-minister Guusje ter Horst nivelleren in het regeerakkoord als een ‘meesterzet’. Dat zei ze in het radioprogramma TROS Kamerbreed.
Volgens Ter Horst, die op dit moment Eerste Kamerlid is, kan het niet meer zijn dat de VVD eerst instemt met het plan er nu de handen ervan af trekt. Ze snapt dat VVD’ers moeite hebben met de afspraken, maar ook de PvdA heeft zich moeten neerleggen bij moeilijke maatregelen. Zo hebben de sociaaldemocraten ingestemd met een versobering van de WW, een versoepeling van het ontslagrecht en de korting op ontwikkelingssamenwerking.
Ter Horst zei verder dat het goed is dat meerdere mensen zich buigen over het regeerakkoord en pleit ervoor dat er betere afspraken worden gemaakt met een bredere draagvlak. Maar niet nivelleren is wat de PvdA betreft geen optie.
Guusje ter Horst in Tros Kamerbreed: ‘Niet nivelleren accepteert PvdA niet’

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.