Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

No more toreros: Catalonië verbiedt stierenvechten

  •  
28-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Dierenactivisten verzamelden 180.000 handtekeningen … Catalonië wil af van Spaanse cultuur
Het Catalaans parlement heeft woensdag voor een definitief verbod op stierenvechten gestemd. De wet is het gevolg van een burgerinitiatief waarvoor de dierenbeschermingsorganisatie Prou 180.000 handtekeningen had verzameld. Na de Canarische eilanden is Catalonië de tweede Spaanse regio die het wrede spektakel verbiedt.
Met 68 stemmen voor, 55 stemmen tegen en 9 onthoudingen behoort de Spaanse traditie vanaf 1 januari 2012 tot het verleden. Het is niet de kritiek van de dierenactivisten die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat het verbod er is gekomen. Catalonië wil door het verbod een duidelijk signaal afgeven dat de autonome regio niet Spaans is.
De afgelopen jaren daalde de populariteit van het stierenvechten in Catalonië al. Volgens het Comité Anti Stierenvechten worden jaarlijks 30.000 stieren mishandeld en gedood in Spanje. Het verzet daartegen groeit de laatste jaren. Eerder dit jaar demonstreerden in Madrid tienduizenden tegen de gruwelijke traditie.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.