Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nobelprijswinnaar Grass mag Israël niet meer in

  •  
08-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
GunterGrass_300.jpg
Duitse schrijver hekelt Israëlische dreiging richting Iran
De Duitse Nobelprijswinnaar Günter Grass mag Israël niet meer in. De Israëlische minister van binnenlandse zaken Eli Yishai heeft hem de toegang tot het land ontzegd. Grass schreef onlangs in een prozavers dat Israël de wereldvrede op het spel zet en hekelde de ‘huichelarij’ van Israel’s westerse bondgenoten. Hij heeft sterke kritiek op Israël dat dreigt raketkoppen richting Iran af te schieten omdat het land bezig zou zijn met de ontwikkeling van kernwapens. Volgens Grass bestaan er geen enkele bewijzen dat Iran bezig is met het maken van een kernbom.
Yishai heeft de Duitse intellectueel en schrijver bestempeld als een ‘ex-nazi’. Om Grass toegang tot Israël te ontnemen, gebruikte hij een wet die stelt dat ex-nazi’s geen toegang tot het land krijgen. In 2006 gaf Grass toe dat hij aan het eind van de Tweede Wereldoorlog lid was van de Waffen-SS.
Grass verweerde zich zaterdag in de Süddeutsche Zeitung dat hij niet Israël, maar alleen het optreden van de Israëlische regering aan de kaak wil de stellen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.