89

Nog meer heibel in PVV

Prominente PVV’er wilde overstappen naar de VVD

Opnieuw onrust binnen de PVV. Nadat zaterdag al bekend werd dat Tweede Kamerlid Joram van Klaveren de PVV wilde verlaten, schrijft de NRC dinsdag dat Roland van Vliet een overstap wilde maken naar de VVD.

Op 30 oktober sprak de PVV’er volgens Haagse bronnen met VVD-fractieleider Halbe Zijlstra om te kijken of er plek voor hem was binnen de liberale partij. Zijlstra wees zijn verzoek af, melden VVD kringen. Daarop concludeerde Van Vliet dat hij beter bij de PVV kan blijven:

Zolang ik in de politiek zit, blijf ik PVV-Kamerlid.

Beide heren bevestigen dat zij met elkaar hebben gesproken, maar weigeren op de inhoud in te gaan. Van Vliet wilde ook niet ingaan op de vraag dat hij alleen maar de  PVV blijft, omdat zijn flirt met de VVD mislukte:

Ik doe geen enkele mededeling over mijn contacten met Zijlstra, want die waren vertrouwelijk.

De VVD neemt tijdens een kabinetsperiode geen Kamerleden op uit andere partijen, melden Haagse bronnen. Binnen de partij geldt namelijk een interne code opgezet door Zijlstra’s voorganger Stef Blok. Politici die een overstap willen maken naar de liberalen moeten het voorbeeld van staatssecretaris Fred Teeven volgen. Hij stapte in 2003 als Kamerlid van Leefbaar Nederland uit de politiek en kreeg in 2006 een verkiesbare plaats op VVD-lijst.

Van Vliet is het derde PVV-Kamerlid dat de partij in korte tijd in verlegenheid brengt. Vorig jaar werd Louis Bontes na kritiek op Geert Wilders uit de partij gezet en afgelopen zaterdag maakte de NRC bekend dat het Tweede Kamerlid Joram van Klaveren een vorig jaar een nieuwe partij, Rechts Nederland, wilde beginnen.

cc-foto: website PVV

NRC: PVV’er Van Vliet wilde overstappen naar de VVD

Lees meer over de onrust binnen de PVV

Geef een reactie

Laatste reacties (89)