Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nog steeds onvoldoende bescherming zorgmedewerkers

  •  
19-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mondkapje

© cc-foto: Christo Anestev

De meeste medewerkers in verpleeghuizen en de thuiszorg hebben nog altijd geen middelen waarmee ze zichzelf en de ouderen en patiënten voor wie ze zorgen, kunnen beschermen tegen het coronavirus.
Uit een steekproef van FNV Zorg & Welzijn onder 1357 zorgverleners blijkt dat zes op de tien medewerkers nog altijd niet over beschermingsmiddelen beschikt. Veel werkgevers geven hun werknemers bijvoorbeeld geen mondkapjes als ze daar om vragen. Zelfs in ziekenhuizen blijkt dit nog een probleem, schrijft het AD :
" Daar gaat het vooral om verplegend personeel op afdelingen waar geen besmette patiënten liggen en het onmogelijk is 1,5 meter afstand te bewaren. ,,Ik maak hartecho’s’’, geeft een van hen aan. ,,Het gezicht van de patiënt is 50 centimeter van mijn gezicht af en ik moet ze in mijn gezicht laten blazen. Ik ben ondertussen al vaak in mijn gezicht gehoest.’’"
Het wachten is nog altijd op een richtlijn van de nieuwe minister Martin van Rijn (Volksgezondheid), die anderhalve week geleden beloofde dat zorgmedewerkers het recht krijgen op beschermingsmaatregelen.
cc-foto: Christo Anestev
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.