Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nog steeds geen spoor van Nigeriaanse schoolmeisjes

  •  
05-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nigeria300.jpg
Update: Boko Haram eist verantwoordelijkheid ontvoering op ... President Goodluck Jonathan geeft het eindelijk openlijk toe: meisjes zijn nog steeds vermist 
In april werden honderden meisjes in het noord-oosten van Nigeria ontvoerd, vermoedelijk door de extremistische organisatie Boko Haram. De leider van het land, president Goodluck Jonathan hield tot nu toe zijn lippen op elkaar, maar heeft nu eindelijk toegegeven dat de veiligheidsdiensten nog altijd niet weten waar de 276 meisjes worden vastgehouden.
Update 13.00
Boko Haram heeft de verantwoordelijkheid voor de kidnapping van de schoolmeisjes opgeëist. Dat meldt France 24. In een video in handen van persbureau AFP zegt Boko Haram-leider Abubakar Shekau de meisjes te hebben ontvoerd. 
In de tussentijd is de vrouw die leiding geeft aan de protesten die aandacht vragen voor de honderden ontvoerde schoolmeisjes in Nigeria, opgepakt op last van de echtgenote van de Nigeriaanse president. Dat meldt de BBC. Naomi Mutah nam deel aan een bijeenkomst van First Lady Patience Jonathan en werd na afloop door de politie gearresteerd en meegenomen.  De vrouw van de president zou de demonstranten hebben uitgescholden. Ook trekt ze in twijfel of de meisjes überhaupt zijn ontvoerd. Volgens de First Lady behoren de vrouwen zelf tot de terroristische groep die verantwoordelijk zijn voor de ontvoering. Volgens haar is de ontvoering verzonnen om haar echtgenoot een slechte naam te bezorgen. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.