30

Nog twee GroenLinks’ers wilden lijsttrekker worden

Kandidatencommissie nodigde alleen Sap en Dibi uit voor gesprek. Op partijwebsite wordt uiteindelijke afwijzing Dibi verklaard

Naast Jolande Sap en Tofik Dibi hadden nog twee kandidaten gesolliciteerd naar het lijsttrekkerschap van GroenLinks, meldt de Volkskrant. Dit is te lezen op de website van GroenLinks. De kandidatencommissie besloot hen niet uit te nodigen voor een gesprek.

“Bij de kandidatencommissie hebben zich in totaal vier personen gemeld voor het lijsttrekkerschap. Op basis van het profiel zijn twee van hen afgevallen bij de briefselectie”, zo schrijft de commissie onder leiding van Tof Thisen. Wie de andere twee personen zijn, meldt de commissie niet.

Met twee sollicitanten, Jolande Sap en Tofik Dibi, zijn gesprekken gevoerd. Op basis hiervan is Dibi door de commissie ongeschikt bevonden voor het lijsttrekkerschap. “De commissie ziet Tofik als een fris, leuk en aansprekend persoon”, maar “op politiek-inhoudelijk gebied mist hij het voor het politiek leiderschap benodigde strategisch inzicht”, zo valt te lezen op de website van de partij.

De commissie acht zijn leidinggevende ervaring en potentie onvoldoende om op een goede wijze de fractie aan te sturen. Zijn optreden is vaak solistisch en soms onvoorspelbaar. Hij is geen verbindende factor maar een creatieve buitenspeler met aanstekelijk enthousiasme.

Tofik Dibi heeft bezwaar en beroep aangetekend tegen het oordeel van de kandidatencommissie. Het beroep is door de onafhankelijke commissie van Geschil en Beroep van GroenLinks gegrond verklaard.

Volkskrant: Nog twee meldden zich voor lijsttrekkerschap GroenLinks

Geef een reactie

Laatste reacties (30)