26

Noodlijdend Griekenland wil 20.000 Syriërs opvangen

'Speciale faciliteiten' op populaire bestemmingen Kreta en Rhodos

Griekenland wil zijn gastvrijheid tonen door 20.000 Syrische vluchtelingen op te vangen in ‘speciale faciliteiten’ op de populaire bestemmingen Kreta en Rhodos.
Momenteel wordt het plan op Europees niveau besproken.

Hoewel de Grieken de voorkeur geven aan opvang door de buurlanden van Syrië, geeft het te kennen dat het wil voldoen aan de verplichtingen op het gebied van de mensenrechten.

De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR schat dat er iedere maand 2000 tot 3000 Syriërs het land ontvluchten. Volgens die schattingen zouden er momenteel al 300.000 Syriërs hun heil in het buitenland hebben gezocht, voornamelijk in Jordanië, Irak, Libanon en Turkije.

Het is onduidelijk hoe de Griekse burgers op dit plan gaan reageren. Momenteel verkeert het land in een zware economische crisis en verlaten steeds meer werkzoekenden het land. Ook de vreemdelingenhaat neemt onder aanvoering van de extremistische partij ‘Gouden Dageraad’ verontrustende vormen aan.
Volkskrant: Griekenland wil Syrische vluchtelingen op Kreta en Rhodos

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (26)