60

Noodlijdende corporatie betaalde interim half miljoen

Maandsalaris van 60.000 euro voor Peter Ruigrok … Beloning ligt ver boven de norm

Interim-bestuurder Peter Ruigrok van de in financiële nood verkerende woningcorporatie WSG uit West-Brabant heeft een maandsalaris van zo’n 60.000 euro opgestreken. In totaal kreeg Ruigrok gedurende negen maanden in 2011 ruim een half miljoen euro uitbetaald. Dat blijkt uit het recentste jaarverslag van WSG, meldt het Financieele Dagblad.

Als interim-bestuurder had Ruigrok op dat moment maximaal de helft mogen verdienen volgens de op dat moment geldende beloningscode voor bestuurders van woningcorporaties. Ook president-commissaris Ton Lensen verdiende met een uurtarief van 250 euro meer dan de code eigenlijk toestaat.

WSG is met 4000 woningen en dertig werknemers een relatief kleine corporatie. Het maximumsalaris voor bestuurders is afhankelijk van de zwaarte van de taak. Hoewel WSG klein is, moesten Ruigrok en Lensen orde op zaken stellen nadat bestuurder Peter Span de corporatie aan de rand van afgrond had gebracht. Het ministerie voor Wonen en Rijksdienst zegt in een verklaring dat het WSG had gesierd als het zuiniger was geweest: “Natuurlijk had de heer Ruigrok veel puin te ruimen. Maar daar hield de code ook al rekening mee en het gaat er ver bovenuit.”

WSG kreeg onlangs 116 miljoen euro van het Centraal Fonds Volkshuisvesting om faillissement te voorkomen.

FD: Corporatie betaalde interim half miljoen

Geef een reactie

Laatste reacties (60)