Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Noodtoestand afgekondigd in Londen, coronavirus niet meer onder controle

  •  
08-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
BRITAIN - HEALTH - VIRUS

© Paramedics in full PPE prepare an ambulance outside the Royal London Hospital in east London on January 8, 2021. London mayor Sadiq Khan declared today a major incident, warning that hospital

In Londen is de noodsituatie uitgeroepen omdat de verspreiding van het coronavirus niet meer onder controle is. Volgens burgemeester Sadiq Khan moet er direct hard ingegrepen worden om te voorkomen dat nog veel meer mensen ziek worden en overlijden.
Khan maakte bekend dat momenteel 1 op de 30 Londenaren besmet is met het coronavirus. In delen van de stad is dat zelfs 1 op de 20. Dagelijks komen er ruim 8.000 noodoproepen binnen bij de ambulancedienst en de ziekenhuizen zijn overvol. Als de besmetting zo doorzet is er in de ziekenhuizen straks geen plek meer voor nieuwe patiënten.
Op dit moment liggen in de Londense ziekenhuizen ruim 7.000 coronapatiënten. Dat is 35 procent meer dan tijdens het hoogtepunt van de eerste coronagolf in de lente van vorig jaar.
Video niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.