7

Noodverordening tegen Facebook-feest

Video: Groningse gemeente houdt alles achter de hand om chaos te voorkomen

De Groningse gemeente Haren heeft een noodverordening klaarliggen die van kracht tegen het uit de hand lopen van een verjaardagsfeestje van een meisje uit die woonplaats. Zij plaatste een uitnodiging op haar Facebook-pagina zonder die privé te maken. Inmiddels hebben duizenden Facebook-gebruikers toegezegd te komen.


Zondag maakte Joop melding van de brief die de verontruste ouders in de buurt lieten bezorgen. Ze hadden inmiddels al van alles in het werk gesteld om te voorkomen dat het dorp door feestgangers wordt overvallen. De afgelopen dagen maakten tal van media melding van de dreigende chaos.

Trouw schrijft:

Tim Suichies (21) uit Groningen is een van de ruim vierduizend mensen die heeft aangegeven naar Project X Haren te gaan. “Ik ga om te kijken of er echt mensen komen opdagen. Afgelopen week zat ik in de bioscoop en toen er een reclame van de film Project X voorbijkwam, begon de hele zaal te praten over het feestje in Haren.”

Vanmorgen was er overleg tussen de gemeente Haren en de politie. Een woordvoerder van de politie laat weten dat ze op het ergste zijn voorbereid.”Er ligt een noodverordening klaar voor vrijdag, maar die is momenteel inactief. Als het escaleert dan zullen wij hem inzetten. Het is moeilijk in te schatten hoeveel mensen het feestje gaat trekken, maar we houden de sociale media in de gaten. Onze insteek is om de buurt een rustige avond te bezorgen zoals alle andere vrijdagavonden

In de Volkskrant zegt een politiewoordvoerder: ,,Het is als een olievlek over de wereld gegaan”

Harener Weekblad: Uit de handgelopen feest, Harense blunder met facebook landelijk nieuws

Eerder op Joop: Paniek in dorp: Meisje zet verjaardagsparty op Facebook

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (7)