Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Noor voelt "vluchteling" Tariq Kasem aan de tand over zijn vertrek bij PowNed

  •  
12-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
422 keer bekeken
  •  
tariqkasem
Begin deze week stond er op de site van PowNed een totaal misplaatst artikel over een verdronken Syrische jongen. “Vluchteling kopje onder!” kopte de website in een artikel waarin tegelijkertijd werd gesuggereerd dat de verdronken jongen de bezoekers van het bad een wel heel vervelende dag had bezorgd. PowNed-voorzitter Dominique Weesie heeft zijn excuses voor het misselijkmakende artikel gemaakt en het van de website laten verwijderen. Daarmee was de kous echter nog niet af; ook werknemers nemen afstand van de omroep, die volgens hen nu echt te ver is gegaan. Bijvoorbeeld acteur Tariq Kasem. Hij speelde in de PowNed-rubriek ‘vluchteling maakt kennis’ een vluchteling die door Rutger Castricum op sleeptouw werd genomen. Hij deed zijn om zo goed mogelijk in te burgeren door naar een oer-Hollandse bingoavond te gaan, of bijvoorbeeld taart te eten in een Vinexwijk. Allemaal in scène gezet, blijkt nu Kasem afstand van de omroep neemt.
Afstand nemen nu de omroep in opspraak is, is wel een beetje makkelijk, vindt Noor. In Noor & Wederhoor vraagt ze hem daarom het hemd van het lijf, om te achterhalen wat zijn beweegredenen waren om überhaupt in zee te gaan met PowNed.
Luister hier de uitzending terug:
 
Kasem zat onlangs ook bij Jinek aan tafel , samen met advocaat Gerard Spong.

Meer over:

powned, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.