Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Noord-Holland voert windmolenverbod in

  •  
05-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Windmolens_300_01.jpg
Provinciebestuur (CDA, VVD, PvdA, D66) vindt ze 'niet mooi'
Ongeveer twintig geplande windmolenprojecten in Noord-Holland moeten gestaakt worden. Het provinciebestuur wil nog voor het eind van dit jaar een windmolenverbod invoeren. Ze vinden de grote, moderne groene energieleveranciers niet passen in het ‘mooie’ Hollandse landschap.
Het provinciebestuur bestaande uit CDA, VVD, PvdA en D66 maakt één uitzondering voor het windmolenpark bij Wieringermeer. Alleen bij dit project zijn afspraken gemaakt met het Rijk en bij de andere projecten niet. 
Vanaf juli voert Noord-Holland al een vergunningstop van een half jaar. Wanneer die afloopt wil de provincie een definitief verbod geregeld hebben. 
De beslissing van de provincie is domper voor de zogeheten ‘Green Deal’ die minister Verhagen (Economische Zaken) sloot met de energiesector. De windmolens zouden vanaf 2020 bij elkaar minimaal zesduizend megawatt moeten opwekken. 
Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.