Laatste update 12:08
77

Noord-Korea dreigt met raketaanval op Amerikaans grondgebied

Noord-Korea heeft woensdag gedreigd met een raketaanval op Amerikaanse grondgebied. Pyongyang zou zich ‘voorzichtig oriënteren’ op een aanval op het eiland Guam. Guam in de Grote Oceaan, en maakt onderdeel uit van het territorium van de Verenigde staten. Het eiland beschikt over een belangrijke marine- en luchtmachtbasis.

Een legerwoordvoerder van het Noord-Koreaanse leger zou tegen staatspersbureau KCNA hebben gezegd dat er een aanvalsplan klaarligt dat kan worden uitgevoerd als Kim Jong-un daartoe besluit.

Het dreigement van Kim Jung-un komt een dag nadat President Trump Noord-Korea waarschuwde dat het land kon rekenen op “vuur en woede zoals de wereld nog nooit heeft morgen aanschouwen” als het niet zou stoppen met het bedreigen van de Verenigde Staten.

Madeleine Bordallo, de afgevaardigde van Guam voor het Amerikaanse Congres, heeft de president opgeropen om “krachtig leiderschap” te tonen. In een boodschap aan de bewoners van Guam stelde de gouverneur van het eiland de inwoners gerust.

Bron: The Guardian

Geef een reactie

Laatste reacties (77)