5

&… Noorderlicht, nu ook bij u thuis?

Update: Dotcom stuurde buren angstaanjagende mail ... Zon 'spuwt' noorderlicht onze kant op... Rafael van der Vaart krijgt eigen glossy... Viktoria Azarenka 'kreuner van de Australian Open'... 

Ander nieuws van vandaag


De eerste beelden van het noorderlicht dat deze dagen boven Noord-Europa zichtbaar is, komen binnen. Het licht is ontstaan doordat twee dagen geleden een zware uitbarsting op de zon plaatsvond. De grote plasmawolk die naar de aarde is geschoten, vormt nu het noorderlicht (ook wel: poollicht of aurora borealis). Als de lucht in Nederland weinig tot niet bewolkt is, bestaat de mogelijkheid dat we het licht vanuit Nederland ook kunnen zien. De kans daarop is echter wel klein.

Na de Linda en de Jan is het nu tijd voor de ‘Rafael’. Naar Rafael van der Vaart wel te verstaan. De voetballer krijgt een eigen glossy. Het eerste nummer verschijnt op 26 april en zal onder meer aandacht besteden aan zijn club Tottenham Hotspur, zijn huis, zijn vrouw Sylvie en zijn zoon.

Viktoria Azarenka is dé kreuner van tennistoernooi the Australian Open. Channel 7 lanceerde vorige week de Whoo! Meter, een systeem waarmee gemeten wordt hoeveel decibel iedere tennister uitstoot. Azarenka haalde bij één stoot zelfs 91,4 decibel. Ze evenaart daarmee het geluid van een grasmaaier.

Gisteravond heeft president Barack Obama zijn ‘State of the Union’ toespraak gehouden in het Amerikaanse Congres. Bij NRC Handelsblad kun je zijn woordelijke toespraak vergelijken met die van voorgaande presidenten: Welke woorden kwamen het meest voor in Obama’s toespraak?

Dat de onlangs gearresteerde Megaupload oprichter Dotcom, een paar steekjes los heeft, was al bekend. Zo verschool hij zich met een jachtgeweer in zijn villa toen de Nieuw-Zeelandse politie hem kwam halen op verdenking van witwassen, internetpiraterij en het opzetten van een criminele organisatie. Eén van Dotcom’s buren heeft een mailtje rondgestuurd naar de media waaruit blijkt dat de Duitser zijn buren wilde laten kennismaken met de criminele onderwereld. De mail die hij stuurde introduceerde hij als volgt:

Laat me ten eerste benadrukken dat een crimineel zoals ik als buurman z’n voordelen heeft.” Daarna volgt een topdrie aan voordelen:
1. Onze zojuist geopende lokale witwaspraktijk kan je helpen met het optimaliseren van belastingontduiking.
2. Ons netwerk van internationale insiders kan voorzien in waardevolle aandelentips.
3. Mijn persoonlijke relaties met andere (veel ergere) criminelen kan helpen bij het omgaan met vervelende buren.

Ook nodigt hij hen uit om langs te komen: “Kom langs voor koffie. Vergeet de cocaïne niet (grapje).”
(NRC)
cc-foto: The-Dan

Geef een reactie

Laatste reacties (5)