Laatste update 09:44
11

Noorse politici verdacht van aandeel in pedonetwerk

Justitie in Noorwegen heeft een omvangrijk pedonetwerk opgerold, bestaand uit meer dan vijftig personen. Onder hen ook politici en advocaten. De Noorse politie heeft niet bekendgemaakt wie de prominente verdachten zijn. Ten minste één van de verdachten zou zijn eigen kinderen hebben misbruikt.

De zaak kwam aan het licht nadat vorig jaar in de kustplaats Bergen een man werd gearresteerd wegens het misbruiken van een 14-jarig meisje. De dader bleek uiteindelijk een grote speler in een pedonetwerk genaamd “Dark Room”, waarin tientallen Noren foto’s van kinderen verspreidden via het verborgen netwerk darkweb. Na een omvangrijk onderzoek, met behulp van gedeelde informatie van de FBI, wist de Noorse politie zeker 150 terabyte aan materiaal te verzamelen.

Uit het pedonetwerk zijn inmiddels drie mensen veroordeeld. Nog eens twintig verdachten zijn in afwachting van een rechtszaak en de politie heeft nog zo’n 30 andere verdachten verspreid over heel Noorwegen in het vizier. Behalve de politici en advocaten zou onder de verdachten ook de zoon van een hoge politiefunctionaris zijn.

Bronnen: NOS, Deutsche Welle / cc-foto: tadfad

Geef een reactie

Laatste reacties (11)