42

Noorse prinses keuvelt met hiernamaals, christenen boos

Praten met engelen ok, maar de doden moeten rust houden

De Noorse prinses Märtha Louise belegde woensdag een persconferentie om nadere uitleg te geven over haar bewering dat ze graag met het hiernamaals communiceert. Die onthulling heeft in Noorwegen tot geschokte reacties geleid. Niet omdat getwijfeld wordt aan de geestesgesteldheid van de prinses maar omdat geestelijken bang zijn dat het waar is wat ze beweert.


De 38-jarige prinses die in Maastricht studeerde en van wie in november in het Nederlands het boek Ontmoeting Met Je Beschermengel verschijnt, vertelde twee jaar geleden al dat ze graag converseert met engelen. Ze geeft daar zelfs – dure – cursussen in. Vorige week onthulde ze dat haar sociale interactie met het hiernamaals daar niet toe beperkt blijft en dat ze ook rechtstreeks met de doden praat. Dat leidde tot felle kritiek van de kerk, die het monopolie op communicatie met het hiernamaals claimt.

De Volkskrant schrijft:

Een woedende protestantse bisschop, Laila Riksaasen Dahl van Tunsberg, vertelde op de Noorse tv dat de doden het exclusieve domein zijn van God en in vrede moeten kunnen rusten. ‘Hierin verandering brengen, kan duistere krachten losmaken die we niet kennen.’

Op de persconferentie stelde ze dat haar woorden door de Noorse krant Stavanger Aftenblad waren verdraaid.

Koning Harald V nam de prinses, zijn enige dochter, enkele jaren geleden al de titel ‘koninklijke hoogheid’ af omdat ze gesprekken aanging met paarden. 

In Nederland maakte in de jaren tachtig prinses Irene bekend dat ze graag met bomen sprak.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)