Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NOS, AD de fout in met Gaza-betoging Amsterdam

  •  
20-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
703 keer bekeken
  •  
gaza_300_03.jpg
NOS spreekt van 'anti-Israël betoging' ... AD toont bij voorbaat hakenkruizen
Nederlandse media als de NOS en het AD worden er regelmatig van beschuldigd een pro-Israël toon berichtgeving aan te slaan. Vandaag werd pijnlijk duidelijk dat die kritiek niet onterecht is.
De NOS, die in de online berichtgeving vaak sterk het accent legt op de gevolgen van het gewapend conflict voor Israëliërs, kondigde de demonstratie die vandaag wordt gehouden tegen de oorlog aan als een ‘anti-Israël demonstratie’. Er werd een foto bij geplaatst van rellen. Na protesten werden tekst en beeld vervangen.
RTEmagicC_10545018_695275347212179_300553537_n.jpg
Het AD kondigde de demonstratie ook aan en plaatste er een foto bij van demonstranten met hakenkruisen. Ook dat werd later gewijzigd. De redactionele keuzes lijken een direct gevolg van de invloed van sites als Geenstijl op de mainstream berichtgeving. Dergelijke sites speuren bij politiek ongewenste manifestaties altijd naar afwijkende extremistische geluiden om daarmee de hele betoging te kunnen wegzetten. Die framing methode blijkt dus goed te werken.
De demonstratie begint om 15 uur op het Museumplein.
screenshot: Wijblijvenhier.nl

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.