Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NOS betaalde 70 miljoen voor samenvattingen eredivisie

  •  
10-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
StudioSport.jpg
Directeur Jan de Jong stelde uitzendrechten veilig voor drie jaar
Voor het behoud van de uitzendrechten van de samenvattingen van het eredivisievoetbal heeft de NOS bijna 70 miljoen euro neergeteld. Dat heeft NOS directeur Jan de Jong bekendgemaakt.
De NOS stelde de uitzendrechten van de samenvattingen veilig voor een tijdsbestek van drie jaar. De Jong bevestigde tijdens een NOS-presentatie dat het werkelijk betaalde bedrag, het altijd gesuggereerde bedrag van 70 miljoen ‘zeer dicht nadert’.
FOX heeft nog altijd de rechten voor het uitzenden van de volledige live verslagen. Samen met NOS is de zender overeengekomen dat ze tegen betaling gebruik maken van elkaars archief en ook mag de NOS op zondagmiddag aandacht besteden aan alle gespeelde eredivisiewedstrijden. Tegen een marktconforme vergoeding is ook afgesproken dat de publieke omroep FOX-analisten als Kees Jansma en Jan van Halst mogen uitnodigen voor Studio Voetbal.
RTEmagicC_StudioSport.jpg

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.