Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NOS dumpt ombudsvrouw Roethof

  •  
19-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
guikje_300.jpg
NOS ontevreden over invulling … Roethof wilde prominentere positie
Voormalig journalist en D66-kamerlid Guikje Roethof is door de NOS aan de kant gezet als ombudsvrouw, een positie die ze sinds juni vorig jaar bekleedde.
Villamedia schrijft:
De NOS is van oordeel dat het “afleggen van verantwoording aan het publiek over de wijze waarop zij journalistiek bedrijft, niet optimaal functioneert”. Roethof vervult sinds juni 2009 op parttime basis de rol van NOS Ombudsman. Zij vindt dat de NOS er een fulltime functie van zou moeten maken met een vaste plek in de programmering.
Ombudsvrouw Roethof vulde bij de NOS een eigen  website  waar naast klachten over journalistieke methodes onderwerpen behandeld worden als de vraag of Joden met een hoofdletter J moet worden geschreven en de juiste uitspraak van de naam van voetbalclub Heracles. Op de kwesties werd nauwelijks door het publiek gereageerd. Het record aantal reacties betrof de brandende kwestie ‘ krijgt Wilders teveel aandacht?’. Het waren er 17.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.