Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NOS Journaal wordt helemaal anders

  •  
29-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
176 keer bekeken
  •  
NOSJournaal.jpg
Hoofdredacteur NOS zou heel graag een eigen radionieuwszender willen
Het NOS Journaal krijgt een nieuws jasje. Het is volgens hoofdredacteur Marcel Gelauff zoiets als van zeven jaar van jurk wisselen. “Het wordt helemaal anders”, zegt hij tegen de Volkskrant. Nog voor de zomer krijgt het NOS Journaal een nieuwe decor en een nieuwe tune.
Gelauff:
Bij het Journaal ligt mijn ambitie nu vooral bij het versterken van de 24-uursnieuwsvoorziening: ik vind internet minstens zo belangrijk als de bulletins. Ons publiek vergrijst sneller dan Nederland vergrijst. Ik ben erg voor snelheid, alertheid, naast de duiding. Dat moet je ook gaan terugzien in de manier waarop het nieuws wordt gebracht. We zijn druk bezig met de vormgeving van het Journaal: nog voor de zomer komt er een nieuw decor en een nieuwe tune.”
De NOS hoofdredacteur zegt in het interview graag een eigen radionieuwszender te willen. “Ik geloof alleen niet dat je de hele dag Radio 1-Journaal moet willen uitzenden. Daarvoor is het nieuwsaanbod niet groot genoeg. En je moet ook momenten van beschouwing inbouwen.”
Wat moet er volgens jou anders aan het journaal? Volkskrant: Hoofdredacteur: ‘Het NOS-journaal wordt helemaal anders’
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.