30

NOS maakt ‘nieuws’ van gewicht Belgische minister

Bizar bericht over populairste politicus van België, door NOS omschreven als 'Rubensfiguur op Volksgezondheid'

Je zou denken dat een bericht over de populairste politicus van België wellicht iets zou onthullen over haar standpunten en politieke prestaties, maar niet bij de NOS. In een bizar bericht getiteld ‘Rubensfiguur op Volksgezondheid’ wordt politicus Maggie de Block – die vandaag werd ingezworen als minister van Volksgezondheid – gereduceerd tot haar gewicht in kilo’s “want haar corpulentie is opvallend”, aldus de NOS.

Het artikel laat niet eens de politicus zelf, maar eerst haar echtgenoot aan het woord, om te onthullen dat deze niet op de hoogte is van haar exacte gewicht. (Stelt u zich voor de lol eens voor dat een artikel over een mannelijke politicus geen enkele aandacht besteedt aan zijn politieke opvattingen, maar wel zijn vrouw aan het woord laat over zijn uiterlijk.) Twee alinea’s later schrijft de NOS-redacteur, klaarblijkelijk zonder enig gevoel voor ironie:

Natuurlijk werd er hartelijk gelachen om het gewicht van De Block. Zelfs serieuze media leken zich eraan te bezondigen, met typeringen als “dossiervreter”, “politiek zwaargewicht” of “een zware post”. Collega-politici zagen zich genoodzaakt op te roepen er een eind aan te maken.

Oproepen die door het serieuze medium NOS blijkbaar geen reden waren om niet weer over het gewicht van De Block te beginnen, nu ze “nota bene de post Volksgezondheid heeft gekregen”. Het artikel sluit af met een citaat van de minister over, u raadt het al, haar gewicht. 

Op social media werd met afgrijzen gereageerd op het artikel:

Dit is de druppel, koninklijke @NOS. Ga je schamen. Sinds wanneer is het lijf van een minister nieuws?

Geef een reactie

Laatste reacties (30)