Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NOS Sport: 'We worden op onze ziel getrapt'

  •  
18-01-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
381 keer bekeken
  •  
ANP-NOSSport_300.jpg
Fel protest van de sportredactie tegen nieuwe bezuinigingen … Sport niet langer een speerpunt voor de NPO
De redactie van NOS Sport verzet zich met alle macht tegen de bezuinigingsplannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). In een brief aan bestuursvoorzitter Henk Hagoort laat de redactie weten ‘verbijsterd en gekwetst’ te zijn.
Sport is één van de sectoren die de zwaarste klappen te verduren krijgt, maakte Hagoort begin januari bekend. De sportredactie vindt het onbegrijpelijk, voelt zich in de steek gelaten en maakt Hagoort tal van verwijten.
Heeft u enig idee hoe pijnlijk het is, dat uitgerekend onze eigen voorzitter dezelfde fout maakt als al die onnozele politici die roepen dat ‘sport’ wel naar de commerciëlen kan?”, schrijven ze in hun brief die is uitgelekt en in handen kwam van de Volkskrant.
Ook vindt de sportredactie het onbegrijpelijk dat Hagoort hun laat vallen na het unieke sportjaar van 2012. In zijn uitleg gaf de bestuursvoorzitter aan dat zijn prioriteiten nu bij de journalistiek liggen. Het steekt NOS Sport dat sport daar niet bij hoort.
De sportredactie heeft er bewust voor gekozen om via een brief te protesteren. Ook had hoofdredacteur Maarten Nooten, Hagoort persoonlijk om opheldering kunnen vragen, maar die manier werd aan de kant geschoven. “Dan bellen baasjes met baasjes. Dit is een betere manier om hem te laten weten dat we bij NOS Sport allemaal op onze ziel zijn getrapt.”
Hagoort kondigde 10 januari aan dat de zwaarste klappen zullen vallen in de sectoren sport, human interest en amusement. Details daarover maakte hij nog niet bekend. In een reactie zegt hij dat de nieuwe bezuinigingen ‘absoluut’ geen diskwalificatie zijn van het werk van NOS Sport.
Sport is een belangrijke verbindende kracht in de samenleving, maar de portemonnee wordt een stuk leger. Er moeten keuzes worden gemaakt. Wat doen we meer, en wat doen we minder?
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.