Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NPO-radiozenders doen Ali B en Marco Borsato in de ban

  •  
21-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
399 keer bekeken
  •  
10e editie 100% NL Awards

© AMSTERDAM - Marco Borsato wint de publieksprijs voor de beste muziek van Nederland, tijdens de 10e editie 100% NL Awards. ANP KIPPA MMP MISCHA SCHOEMAKER

De radiozenders van de publieke omroep (NPO) doen de muziek van Ali B en Marco Borsato in de ban. Dat meldt Nu.nl. Het besluit de twee artiesten niet meer te draaien, is genomen naar aanleiding van de uitzending van BOOS The Voice. Ali B en Borsato worden door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
De zenders die de muziek van Ali B en Borsato uit de programmering verwijderen zijn onder meer NPO Radio 1 en NPO Radio 2. Op 3FM en FunX werden Borsato en Ali B al niet gedraaid. Borsato wordt onder meer beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarige meisjes, tegen Ali B lopen ten minste twee aangiftes, waaronder een voor verkrachting. Beide artiesten ontkennen alle beschuldigingen.
Nu.nl deed ook navraag bij streamingdienst Spotify of de beschuldigingen van invloed zijn op het delen van de muziek van Ali B en Marco Borsato. Daarop is vooralsnog niet geantwoord. Spotify stopte eerder met het aanbieden van de muziek van de Amerikaanse zanger R. Kelly nadat hij door meerdere vrouwen werd beschuldigd van jarenlang seksueel misbruik. Zijn muziek is nog wel terug te vinden op het platform, maar komt niet meer terug in speellijsten of muzieksuggesties.
Update: Het weren van Ali B en Marco Borsato, blijft niet beperkt tot de NPO radiozenders. Inmiddels zijn de wassenbeelden van de twee artiesten verwijderd uit Madame Tussauds, streamingdienst Videoland heeft de documentaire van Ali B verwijderd en de uitgever van het zelfhulpboek van Ali B heeft dat boek teruggetrokken. Ook de radiozenders van John de Mols Talpa stoppen met het draaien van Borsato en Ali B. Dat geldt voor 538, Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, 100% NL en Slam. Qmusic liet ook weten het tweetal niet meer te draaien.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.