23

NRA: Wapens moet je met wapens bestrijden

'Schoolmedewerkers moeten getraind worden in gebruik vuurwapens'

De National Rifle Association (NRA) in Amerika heeft lang nagedacht over wat te doen om schietincidenten op scholen te voorkomen. Dinsdsag kwamen ze met een oplossing: train schoolmedewerkers in het gebruik van vuurwapens. Iedere school zou ten minste over één gewapende beveiliger moeten beschikken. Leerlingen zouden zich dan ‘veiliger’ voelen en ook kan er zo sneller gereageerd worden op een aanval, aldus de NRA.

De NRA heeft een vuurwapentrainingsprogramma op het oog waar schoolmedewerkers zo’n veertig tot zestig uur mee zoet zijn. Een voorwaarde is wel dat de trainingen uitsluitend gegeven mogen worden aan schoolmedewerkers die geen crimineel of psychiatrisch verleden hebben.

De aanwezigheid van gewapend bewakingspersoneel in een school voegt een beveiligingslaag toe en verkort de responstijd, wat de algehele veiligheid ten goede komt”, zegt de leider van het onderzoek, het voormalige Republikeinse Congreslid Asa Hutchinson.

Volgende week gaan de Senaat in debat over het aan banden leggen van het vuurwapenbezit. De belangrijkste verandering daarin is dat de achtergronden van iedereen die een vuurwapen bezit, worden nagetrokken. De NRA is hier fel op tegen.Het American Federation of Teachers, de vakbond van docenten vindt het voorstel van de NRA absurd.

Het is alleen maar opgezet om wapenfabrikanten te helpen’ nog meer vuurwapens te slijten”, zei AFT-voorzitter Randi Weingarten.

Trouw: NRA: ‘Eén leraar per school bewapenen in VS’

Geef een reactie

Laatste reacties (23)